Tweeling – samen slapen

Tweeling – samen slapen

tweeling samen slapenTijdens mijn zwangerschap kwam al heel snel het gevoel, zowel bij Dennis als bij mij, dat het fijn zou zijn om onze kleintjes bij elkaar te laten slapen. Ze zaten uiteraard al maanden bij elkaar in mijn buik dus het idee om ze daarna uit elkaar te halen en apart te laten slapen was voor ons niet echt een optie. Nu hebben wij ook niet zoveel slaapkamers in ons huis, dus het slapen op 1 kamer was ook nog eens heel praktisch. Al snel zochten we ons suf op internet, we zochten naar leuke wiegjes die identiek waren maar vonden dat nog best heel erg prijzig. Totdat we bij google de zoekwoorden tweelingwieg intikten, toen zagen we iets waar we direct verliefd op werden. En wat ideaal, we hoefden deze niet te kopen maar konden het gewoon huren. Dus geen opslag als ze er uitgegroeid zouden worden, geen aanschaf van lakentjes en dekentjes en een hele mooi totaalprijs. En wat nog veel mooier was, ze konden nu heerlijk samen slapen, lekker dicht bij elkaar maar wel op hun eigen matrasje.

tweelingwieg dubbelgeluk hurenIets meer dan een jaar later zijn we ons eigen verhuurbedrijfje in tweelingwiegen begonnen. Uit enthousiasme en liefde ontstaan en we maken nog steeds veel andere tweelingouders heel erg blij met dit fenomeen. Onze eigen tweeling is inmiddels al heel lang geleden het wiegje ontgroeid en slapen nu al heel wat maanden samen op 1 kamer in hun eigen ledikantje. Dat gaat over het algemeen best heel erg goed, maar het zijn enorme boefjes en ze willen elkaar ook nog wel eens wakker houden. Ze roepen elkaar in bedje, gaan liedjes zingen of gooien knuffeltjes naar elkaar. Af en toe best heel grappig om te horen of te zien en ze vinden het vooral zelf ook echt heel erg leuk, maar soms hebben we echt het idee dat ze uit elkaar gehaald moeten worden.

samen slapenStraks vinden ze het misschien ook wel fijn om een eigen kamertje te hebben, een plekje waar ze hun eigen spulletjes kwijt kunnen en waar ze hun eigen vriendjes mee naartoe kunnen nemen. Het betekent alleen wel dat we moeten gaan nadenken hoe we dit gaan doen. Gaan we onze slaapkamer splitsen en verhuizen wij naar de kamer van Yuna en Quint, of gaan we een dakkapel plaatsen op zolder en daar de slaapkamer van Xavi in tweeën splitsen? Voor Yuna komen er al allerlei ideetjes naar boven voor een mooie meidenkamer, met mooie en lieve accessoires in het roze. tweeling samen slapenVoor Quint kunnen we iets stoers gaan maken en overal op de grond kussentjes neerleggen of een extra matras, al is het maar om zijn val te breken als hij weer wat wild en onbezonnen doet. Hij is namelijk inmiddels al twee keer uit de hoogslaper van zijn grote broer gedonderd en alhoewel we voor hem ook dachten aan zo’n mooi hoog bed, zijn we nu toch aan het bedenken of dit voor ons wildebrasje wel zo’n goed idee is.

Leuk om over alles na te denken en om straks alles bij elkaar te gaan zoeken om de kamertjes in te richten, maar ook wel weer een nieuwe stap. Onze peuters zijn altijd bij elkaar en ik vind het fijn om ze samen te zien en alhoewel ik denk dat zij het zelf super vinden om straks een eigen kamertje te hebben, moet ik stiekem toch wel een klein beetje slikken als ik aan dat idee denk….pff ze worden groot, veel te snel groot!

IMG_0105

Getagd met , , , , , , ,
2 reacties op “Tweeling – samen slapen
  1. Lyoeke schreef:

    Wij zijn in verwachting van een eeneiige tweelingIk. We zijn verliefd op het tweelingewiegje. Zijn die nog beschikbaar of ergens anders te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*