Opa’s en oma’s

IMG_3122Onze kinderen hebben het grote geluk om twee opa’s en twee oma’s te hebben die ontzettend veel van ze houden. En wat zijn wij als ouders blij met deze grootouders. Ze staan eigenlijk altijd voor je klaar, zijn dol op de kleintjes en we kunnen altijd op ze terugvallen. De kinderen zijn ook echt dol op hen en dat uit zich in heel veel knuffels, zachte armpjes om hen heen en af en toe een flinke snottebel gedrukt aan de benen! fotoHet lijkt wel of er iets magisch gebeurt als opa en oma het huis binnen komen. Waar een seconde daarvoor alles nog om mama draaide, is alles opeens anders en speelt moeders geen rol meer. Er wordt door drie kinderen gestreden om de aandacht van opa en oma en hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet precies, maar iedereen krijgt zijn stukje! En zo hoort het ook te zijn vind ik. Ik geniet er van om te zien hoe Quint zijn oma verliefd aan zit te kijken of hoe Yuna opa door haar lieve gulle lach makkelijk om haar vingertje windt.IMG_4718

Ja het is de hoogste tijd voor een ode aan alle opa’s en oma’s! Niet alleen aan die van onze kinderen maar aan die van alle kleinkinderen. Want waar zouden we toch zijn zonder de voorleesacties van opa of de verschoonacties van oma (of andersom? , nee daar ‘doen’ deze opa’s niet aan haha).  En van wie kunnen ze nou beter de kinderliedjes leren dan van oma of wat over de dieren leren?

IMG_0634Wie vindt het nou niet erg om volledig onder de vlekken (etensresten, snottebellen of andere ondefinieerbare kindervlekken) naar huis te gaan. En wat is het toch fijn dat de tweeling door mijn ouders iedere week thuis opgevangen wordt en dat Xavi elke vrijdag even heerlijk alleen de aandacht krijgt bij mijn schoonouders. Dat geeft ons een hoop rust, weer een beetje adem en we zien de kinderen genieten.

 

Kortom, we zijn enorm blij met jullie!!           IMG_4079

Getagd met , , , , , , ,
4 reacties op “Opa’s en oma’s
 1. sophietje schreef:

  Een verhaal van herkenning…bij ons is een tweeling van inmiddels alweer 14 jaar. En de verliefdheid van opa en oma gaat nooit meer over, ook al krijgen ze nu andere intresse.
  Wij zijn dankbaar voor zo’n prachtig geschenk en wat je erin steekt krijg je honderdvoudig terug. Boys, we love you en dochter dank voor dit kado. Dikke kus.

 2. Erna en Jan Schuit schreef:

  Wij zijn de trotse grootouders van vier kleinkinderen Teun van 6 jaar Mirthe en Koen van 4 jaar en Luuk van 3 en een half jaar. Wij zij verhuisd van Hoofddorp naar Veghel omdat daar iedereen woont. Een dag in de week passen we op alle vier dat was soms een gekkenhuis (verschonen en eten geven) meestal druk maar erg leuk. Nu het allemaal wat makkelijker wordt ( ze maken hun eigen broodje en gaan zelfstandig naar de w.c.) is het nog interessanter hoe iedereen een eigen persoonlijk begint te vormen. Ze krijgen ook een eigen leventje. Ze gaan naar school, zwemles of gaan bij vriendjes spelen. Natuurlijk passen we nog op na schooltijd en komen ze vaak even langs. En we genieten er intens van ze allemaal. Bedankt kinderen dat wij deze periode van ons leven zo’n lieve en fijne invulling konden geven. En natuurlijk komt er nog veel meer. Een trotse vader en moeder maar vooral een lieve ( volgens Teun Mirthe en Koen en Luuk ) OPA en OMA.

  • Edith en Jos schreef:

   Aaaaaaaw mam en pap lief geschreven!!
   Wij zijn ook erg blij dat jullie hierheen zijn verhuisd!!

   Dikke kus en knuffel
   Edith Jos
   Mirthe Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*