Ojee het zijn er twee

Tweeling Zwangerschap Echo
echo foto tweeling

Het zijn er twee…..

Het is inmiddels al meer dan zeven jaar geleden maar ik kan het moment nog steeds goed naar boven halen. Dennis en ik gaan naar de echoscopiste en hebben de avond ervoor nog tegen elkaar gezegd, hou er rekening mee mop dat het een tweeling kan zijn. Ja, want wat was ik misselijk, ik kon niet eens meer op mijn benen staan en het toilet zag ik vaker en langer dan mijn eigen bed.

En toen lag ik daar, in de kamer van de echoscopiste, klaar voor een beeld van onze kleine mensje in mijn buik. Ze ging net iets te snel van de ene naar de andere kant, je voelde een soort van spanning, een lichte ohh. We keken elkaar aan en de woorden worden door haar uitgesproken, wauw wat mooi het zijn er twee!!! En wat liggen ze er mooi bij, ieder in hun eigen vliesje, prachtig. Ze leek maar niet uitgepraat te raken en wij….ja wij waren voor het eerst echt stil. In de war, overrompeld, verrast maar ook heel intens blij, want dit is toch iets heel bijzonders. Dennis vraagt nog hoe we dit in godsnaam gaan doen en het simpele antwoord van de echoscopiste zorgt voor een glimlach; gewoon doen!

En zo was het en is het, je doet het gewoon. Inmiddels denk je er niet meer over na, we hebben het geluk gehad om twee wondertjes in mijn buik te laten groeien en nu hebben we het geluk om ze te zien opgroeien tot lieve, mooie mensjes.

Tip: Zeven jaar geleden wist ik nog niet van het bestaan van alle geweldige groepen tweelingmoeders op Facebook en er was ook nog niet een leuk boek met verhalen en tips van andere tweelingouders. Janneke Jonkman heeft het boek Ojee het zijn er twee geschreven en dit is vanaf nu ook te koop bij Dubbelgeluk.

In O jee, het zijn er twee steekt Janneke Jonkman alle moeders van tweelingen een hart onder de riem. Want hoe prachtig het ook is, er zullen dagen zijn dat je je geen supermoeder voelt. Als tweelingmoeder stuit je namelijk op nogal wat extra hindernissen in de zwangerschap, kraamtijd en daarna. Daarom is hier eindelijk een boek dat daar eerlijk over is en tegelijkertijd het tweelingmoederschap viert!

Janneke vertelt haar persoonlijke verhaal: van zwangerschap tot en met de peuterpuberteit. Maar dat is lang niet alles. In dit boek vind je alles wat je als nieuwbakken of ervaren tweelingmoeder wilt weten. Het zit boordevol verhalen van allerlei tweelingmoeders en Instagram #twinmoms. En je krijgt een heleboel praktische informatie van experts, onmisbare tips & lijstjes, leuke quotes en heel veel prachtige foto’s.

Getagd met , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*