Dagje bos en speeltuin – tweeling

Dagje bos en speeltuin – tweeling

spelen in bosDe meeste kinderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan. Even alle energie eruit gooien en lekker ravotten en heerlijk kind zijn. Xavi is niet echt een enorm buitenspeel kind maar zijn broertje en zusje daarentegen wel dus als zij maar enthousiast genoeg zijn dan krijgen we hem ook een stuk makkelijker mee. En hoewel het vaak in het weekend druk is met huishoudelijke klusjes, verjaardagen etc proberen we toch wel regelmatig met het gezinnetje op stap te gaan. En als het droog is en ook de zon nog af en toe verschijnt is een dagje bos een leuke optie! Zo gingen we laatst met z’n allen naar het Groenendaalse Bos in Heemstede, dat is voor ons lekker dichtbij en je hebt er eigenlijk van alles. Je kunt wandelen in het bos, geitjes aaien op de kinderboerderij en is er ook nog een speeltuin waar ze kunnen spelen en rennen.

tweeling op stap spelen

We waren nog geen tien stappen verwijderd van onze auto of we hadden al ons eerste avontuur…… er kwamen namelijk 6 zes grote honden op ons af en met enorme helden als die van ons was dat gillen, huilen en in ons klimmen als gevolg. Iedereen weer rustig en getroost vervolgden we onze weg richting de speeltuin en daar konden we wederom in actie komen. Niet vanwege honden maar wel vanwege iets wat ze kunnen produceren. Enorme hopen poep! Xavi’s schoenen zaten volledig onder en daar bleef het niet bij, ook Quint had een schoen vol met poep. Oke, alles eraf gekregen en we konden weer verder…en ja hoor, opnieuw stond Xavi in de poep. Inmiddels tot 624 geteld, schoenen weer schoongemaakt en hoppa de speeltuin in. Ze wilden graag in het treintje dus voor iedereen een kaartje gekocht. Uiteindelijk durfden de tweeling toch weer niet en zo zat Xavi als enige, maar dan wel met 2 leuke meisjes naast hem, in het treintje. Daarna hebben ze met z’n drietjes heerlijk gespeeld, veel geklauterd, gegleden, over wiebelbruggetjes gelopen en gelachen. speeltuin tweelingDaarna nog met z’n allen op de grote wip, van de hoge glijbaan en samen met mama op de schommel. Ondertussen hadden papa en mama al 100x een van de drie op de glijbaan, schommel of wip getild, 30 snottebellen schoongemaakt en 10x eentje getroost dus het was naast een heel gezellig dagje ook een heel intensief dagje. wip speeltuin tweelingNatuurlijk mag er als afsluiting niet een ijsje ontbreken en zo zaten we dan heerlijk in het zonnetje te genieten van een ijsje en van elkaar.ijsje eten

En toen we ’s middags weer thuis kwamen waren ze gesloopt en doodop en konden ze heerlijk even rusten in bedje….. en wij?  ach we hadden graag ook even gerust, maar wij mochten nog even schoenen schrobben, kleding in de wasmachine gooien, auto ruimen en noem nog maar op 😉  Heerlijk ontspannen hoor zo’n dagje buiten !

Getagd met , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*